Na Sliezskom dome chystajú letný tábor mladých rangerov

17.08.2005 Poprad

Tatranská Štrba 17.augusta(TASR) - Do piatku 19. augusta sa ešte môžu prihlásiť záujemcovia o týždňový pobyt v letnom tábore Junior Ranger, ktorý sa začne v ...
Tatranská Štrba 17.augusta(TASR) - Do piatku 19. augusta sa ešte môžu prihlásiť záujemcovia o týždňový pobyt v letnom tábore Junior Ranger, ktorý sa začne v pondelok 22. augusta na Sliezskom dome vo Vysokých Tatrách.

Organizuje ho Správa Tatranského národného parku (TANAPu) s cieľom vytvoriť sieť mladých ľudíd, ktorí sa budú aktívne podieľať na ochrane prírody. Účastníkmi projektu bude dvadsať mladých ľudí, žiakov základných a stredných škôl z tatranského a podtatranského regiónu vo veku od 12 do 16 rokov.
Program pozostáva z prednášok, ktoré priblížia problematiku, z exkurzie v teréne a praktického zoznámenia sa s činnosťou profesionálnych strážcov a odborných pracovníkov Správy TANAPu. Súčasťou bude diskusia, prezentácia vlastných názorov, podnetov a pripomienok účastníkov, rôzne hry a tiež vedomostné testy.
Uskutočniť by sa malo aj stretnutie s pracovníkmi susedného poľského národného parku či zástupcami Europarc Federation. Organizátormi projektu sú profesionálni strážcovia a odborní pracovníci Správy TANAPu v spolupráci s dobrovoľnými členmi stráže prírody a horskej služby. Projekt má prispieť k zvýšeniu sociálneho a kultúrneho kapitálu mladých strážcov a posilniť lokálnu identitu ako predpoklad trvaloudržatelného rozvoja Tatier.
 

Vyberte región

mark